Zapečené rezance s kapustou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8272x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | chilli |
petržlen | |
10 dkg | anglická slanina |
Rasco | |
2 ks | cesnak |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
ligurček | |
4 ks | vajcia |
15 dkg | cestoviny (rezance alebo vrtule) |
1 ks | väčšie cibule |
10 dkg | šunka |
1/2 kg | hlávková kapusta |
1 lyžička | vegeta |
soľ | |
smotana na varenie alebo mlieko |
Postup prípravy receptu
Rezance alebo iné cestoviny uvaríme nie celkom domäkka podľa návodu na obale v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Kapusta nakrájame, podlejeme vodou a uvaríme domäkka sa soľou, korením a rascou. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky, cesnak nakrájame na plátky. V kastróle osmažíme anglickú slaninu, pridáme cibuľu a osmažíme dozlatista is cesnakom. Potom pridáme nakrájanú šunku alebo údené. Nakoniec pridáme varené kapusta a rezance, premiešame, okoreníme podľa chuti vegetu, chilli, ligurčekom, čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou apod Zalejeme vajciami rozšľahanými so smotanou alebo mliekom av tom istom hrnci dáme zapiecť do rúry. Rezance s kapustou pečieme asi 20 minút na 180 ° C. Zapečené rezance s kapustou podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanú zeleninou.