Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené rezance s kapustou

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8272x
Zapečené rezance s kapustou

Recept pochádzajúci zo Slovenska. Nesmie v ňom chýbať údenina!

vytlačiť recept Zapečené rezance s kapustou
recept Zapečené rezance s kapustou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky chilli
petržlen
10 dkg anglická slanina
Rasco
2 ks cesnak
1 lyžička mleté čierne korenie
ligurček
4 ks vajcia
15 dkg cestoviny (rezance alebo vrtule)
1 ks väčšie cibule
10 dkg šunka
1/2 kg hlávková kapusta
1 lyžička vegeta
soľ
smotana na varenie alebo mlieko

Postup prípravy receptu

Rezance alebo iné cestoviny uvaríme nie celkom domäkka podľa návodu na obale v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Kapusta nakrájame, podlejeme vodou a uvaríme domäkka sa soľou, korením a rascou. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky, cesnak nakrájame na plátky. V kastróle osmažíme anglickú slaninu, pridáme cibuľu a osmažíme dozlatista is cesnakom. Potom pridáme nakrájanú šunku alebo údené. Nakoniec pridáme varené kapusta a rezance, premiešame, okoreníme podľa chuti vegetu, chilli, ligurčekom, čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou apod Zalejeme vajciami rozšľahanými so smotanou alebo mliekom av tom istom hrnci dáme zapiecť do rúry. Rezance s kapustou pečieme asi 20 minút na 180 ° C. Zapečené rezance s kapustou podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanú zeleninou.

Komentáre k receptu Zapečené rezance s kapustou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty