Zapečené plnené šampiňóny
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 31715x
Hlavičky šampiňónov, plnené zmesou tvarohového syra, papriky a pažítky. Pokrm podávame teplý s varenými zemiakmi alebo hranolky.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | väčšie šampiňóny |
1/2 ks | citrón |
náplň: | |
1 ks | malá červená kapie |
250 g | tvarohový syr cottage |
2 ks | malá červená cibuľa |
podľa chuti: | |
strúhaný parmezán | |
soľ | |
čerstvo mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
čerstvá pažítka | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Väčší hlavičky šampiňónov olúpeme, odstránime nožičky av klobúčiku vyhĺbime jamku. Nožičky húb jemne usekáme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné rezančeky. Časť odložíme bokom na ozdobu. Papriku očistíme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Pažítku umyjeme a jemne usekáme. Vo vriacej osolenej a citrónom acidofilné vode, veľmi krátko povaríme klobúčiky šampiňónov. Potom ich vyberieme a osušíme na papierové utierke. Na masle speníme cibuľku, vmiešame pokrájané nožičky žampinů, papriku a všetko krátko podusíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a spojíme so syrom cottage a usekanou pažítkou. Zapekacie misku vymažeme maslom, klobúčiky šampiňónov naplníme zmesou, urovnáme do misy av predhriatej rúre zapekáme asi 25 minút. Ku koncu pečenia klobúčiky posypeme parmezánom a ozdobíme cibuľkou. Zapečené šampiňóny podávame teplé s varenými zemiakmi alebo hranolky. Namiesto syra cottage môžeme použiť kozí syr alebo nakrájanú šunku.