Zapečené plnené papriky
- predjedlá
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 58394x
Recept na malý predkrm alebo ľahkú večeru pri dodržiavaní diétneho režimu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | paprika |
náplň: | |
1 lyžica | olivový olej |
70 g | eidam 30% |
1 pohár | cesnak |
2 lyžice | usekané bylinky |
1 plátok | toastový chleba |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Dužinaté kulatější papriky zbavíme jadrovníkov, umyjeme a rozdelíme na štvrtky. Nízkotučný eidam nastrúhame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Petržlen a pažítku usekáme najemno. Pripravíme si náplň. Do misy rozdrobíme plátok chleba a pokvapkáme ho olejom. Vmiešame strúhaný syr s usekanými bylinkami a cesnakom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podľa potreby zmes zvlhčíme vodou. Do každej štvrťky papriky pevne vtlačíme náplň av predhriatej rúre na 200 ° C zapekáme asi 10 - 15 minút. Syr sa pekne roztaví a papriky budú ľahko zmäknuté, ale ešte chrumkavé. Zapečené plnené papriky podávame na listoch ľadového šalátu a zdobíme ďalšie čerstvou zeleninou.
Komentáre k receptu Zapečené plnené papriky (1 komentár)
-
e
15.April 2013 20:28
určite vyskúšam a dám vediet