Zapečené plnené bagety
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 67488x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bageta |
3 lyžice | smotana |
náplň: | |
2 lyžice | olivový olej |
3 strúčiky | cesnak |
3 lyžice | maslo |
1 - 2 ks | cibula |
400 g | mleté hovädzie mäso |
bazalka |
Postup prípravy receptu
Stredne veľké bagety pozdĺžne asi v dvoch tretinách rozkrojíme. Mäkké striedky vydlabeme, dáme do misky a zalejeme ich smotanou. Ľahko je navlhčíme, vytlačíme a vidličkou rozmělníme. Rúru rozohrejeme na 200 ° C. Cesnak a cibuľu olúpeme a nasekáme. Do střídek z bagiet vmiešame mleté mäso, smotanu, olej, sušenú bazalku, cesnak, cibuľu a podľa chuti soľ a korenie. Do lodičiek z bagiet dáme pár vločiek masla, aby sa rožky pri pečení nepripálila. Masovú hmotou vrchovato naplníme lodičky z bagiet. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme na ne naplnené bagety a dáme zapiecť. Plnené bagety zapekáme asi 10 - 15 minút, až je mäso mäkké. Zapečené plnené bagety ihneď podávame. Do plnky môžeme pridať kocky ementálu alebo iného tvrdého syra. Zapečené plnené bagety podávame s čerstvou zeleninou.