Zapečené párky so zemiakmi a zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 133097x
Zbyly vám v chladničke párky a iba s chrenom a horčicou vám nestačí? Skúste ich zapiecť so zemiakmi a zeleninou.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dl | kečup |
1 štipka | chilli korenie |
8 ks | zemiaky |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
3 ks | paradajka |
6 ks | silný párok |
2 lyžičky | provensálske korenie |
1 ks | paprika |
1 lyžička | mletý kmín |
4 ks | cibula |
1 - 2 lyžíc | maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Párky nakrojíme "na ježečka", zemiaky a cibuľu olúpeme. Zemiaky rozkrojíme na mesiačiky, cibuľu nakrájame na kolieska, papriku na prúžky, paradajky na kúsky. Zapekacie misu vymažeme maslom, poukladáme cibuľou, na ňu dáme párky, paradajky, papriku. Medzi párky vložíme aj zemiaky. Všetko osolíme, okoreníme, prelejeme kečupom, posypeme provensálskym korením a štipkou čili. Takto pripravené párky zapekáme asi 45 minút. Počas pečenia párky 1-2x otočíme. K hotovému pokrmu je vhodná čerstvá alebo nakladaná zelenina, ktorá navyše spestria náš tanier. Môžeme dochutiť aj horčicou.