Zapečené macaroni s krevetami
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3308x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
180 g | obielené uvarené krevety |
1 štipka | kajenské korenie |
180 g | šampiňóny |
2 ks | hľuza fenikla |
olivový olej | |
soľ | |
350 g | Macaroni |
1 lyžička | sušené oregano |
2 ks | paradajka |
maslo na vymastenie | |
1 lyžica | olivový olej |
300 ml | bešamelová omáčka |
60 g | strúhaný parmezán |
6 lyžíc | maslo |
Postup prípravy receptu
Macaroni (krátke trubičky) uvaríme v osolenej vode s olejom tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Scedíme ich, vrátime do hrnca a omastíme 25 g (2 lyžicami) masla, hrniec prikryjeme pokrievkou a cestoviny udržujeme teplé. Vo vysokej panvici opekáme na zvyšnom masle 3-4 minúty plátky fenikla, potom vmiešame nakrájané šampiňóny a opekáme je 2 minúty. Pridáme krevety, prehrejeme je a panva odstavíme. Do bešamelovej omáčky zamiešame cestoviny, kajenské korenie a zmes s krevetami. Vzniknutú hmotu upravíme do zapekacej misky vymastenej maslom, posypeme parmezánom a obložíme rozpůlenými plátkami paradajok. Paradajky potrieme olivovým olejom a posypeme oreganom (pamajorán). Pokrm zapekáme v rúre predhriatej na 180 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4) 25 minút dozlatista a ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART