Zapečené lutenice
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 9426x
Tento pokrm zo zemiakov som nazvala takto preto, že vizuálne aj chuťovo pripomína lutenici. Neváhajte a vyskúšajte toto nenáročné a dobré jedlo.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | zemiaky |
200 g | kurací rezeň alebo mleté mäso |
omáčka: | |
1 lyžička | bazalka |
1 ks | cibula |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
1 lyžička | majorana |
1 lyžica | horcica |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a dáme variť do osolenej vody do zmäknutia. Medzitým do panvice vlejeme olivový olej, rozpálime ho a vsypeme na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky posekane cesnak. Osmažíme ich a pridáme k nim na kúsky pokrájané kuracie mäso alebo mäso mleté. Opäť chvíľu restujeme. Potom vlejeme paradajkový pretlak, horčicu a okoreníme majoránom, korením, bazalkou a osolíme. Vypneme ohrev. Uvarené zemiaky pokrájame na kratšie hranoly, vsypeme ich do zapekacej misy a vlejeme k nim omáčku s mäsom. Opatrne premiešame, aby si zemiaky zachovali svoj tvar, a dáme zapiecť zhruba na 30 - 40 minút. Zapečenou lutenici podávame ako teplý hlavný chod.