Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené lutenice

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9426x
Zapečené lutenice

Tento pokrm zo zemiakov som nazvala takto preto, že vizuálne aj chuťovo pripomína lutenici. Neváhajte a vyskúšajte toto nenáročné a dobré jedlo.

vytlačiť recept Zapečené lutenice
recept Zapečené lutenice
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 g zemiaky
200 g kurací rezeň alebo mleté mäso

omáčka:

1 lyžička bazalka
1 ks cibula
1 konzerva paradajkový pretlak
1 lyžička majorana
1 lyžica horcica
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a dáme variť do osolenej vody do zmäknutia. Medzitým do panvice vlejeme olivový olej, rozpálime ho a vsypeme na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky posekane cesnak. Osmažíme ich a pridáme k nim na kúsky pokrájané kuracie mäso alebo mäso mleté. Opäť chvíľu restujeme. Potom vlejeme paradajkový pretlak, horčicu a okoreníme majoránom, korením, bazalkou a osolíme. Vypneme ohrev. Uvarené zemiaky pokrájame na kratšie hranoly, vsypeme ich do zapekacej misy a vlejeme k nim omáčku s mäsom. Opatrne premiešame, aby si zemiaky zachovali svoj tvar, a dáme zapiecť zhruba na 30 - 40 minút. Zapečenou lutenici podávame ako teplý hlavný chod.

Komentáre k receptu Zapečené lutenice (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty