Zapečené kuracie plátky so slaninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 30455x
Kuracie mäso, slanina, niva a eidam. Jednoduché a rýchle, napriek tomu slávnostné jedlo.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
soľ | |
300 g | eidam |
300 g | anglická slanina |
olej | |
200 g | niva |
500 g | kuracie prsia |
Postup prípravy receptu
Z kuracích pŕs nakrájame tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Na panvici plátky sprudka osmažíme. Pekac vyložíme alobalom a osmahnuté mäso na neho preložíme. Na mäso poukladajte polovicu plátkov slaniny, potom plátky nivy, druhou polovicou slaniny a nakoniec posypeme strúhaným eidamu. Alobal ohneme tak, aby z neho ste predišli rozliatiu šťava. Kuracie plátky so slaninou a syrom v rúre zapekáme asi 30 - 40 minút. Zapečené kuracie plátky so slaninou môžeme podávať so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.