Zapečené kuracie mäso
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 80892x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsia |
3 ks | vajcia |
1 ks | brokolica |
2 strúčiky | cesnak |
6 ks | šampiňóny |
150 ml | smotana |
1 ks | pór |
1 hrsť | mandle |
10 dkg | tvrdý syr |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Brokolicu umyjeme, odstránime koštiaľ a rozdelíme na ružičky, ktoré varíme v osolenej horúcej vode asi 5 minút. Potom vodu zlejeme a brokolicu necháme odkvapkať. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Tvrdý syr nastrúhame na hrubšom strúhadle. Mandle sparíme horúcou vodou, potom vodu zlejeme, mandle olúpeme a nakoniec rozpolíme. Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán. Až sa mäso zatiahne, tak k nemu pridáme šampiňóny, pór a cesnak. Zmes osolíme, okoreníme a spolu opekáme. Nakoniec do zmesi pridáme ružičky brokolice. Zapekacie misu zľahka vymažeme olejom. Do misy rozprestrieme mäsovú zmes z panvice. Vajcia rozšľaháme so smotanou a nakoniec vmiešame nastrúhaný syr. Touto zmesou prelejeme obsah zapekacej misy, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pokrm pečieme približne 25 minút.