Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené kuracie mäso

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 80913x
Zapečené kuracie mäso

Recept na zapečené kuracie mäso, tentoraz s brokolicou, šampiňóny a syrom.

vytlačiť recept Zapečené kuracie mäso
recept Zapečené kuracie mäso sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 ml smotana
1 ks pór
1 hrsť mandle
10 dkg tvrdý syr
4 ks kuracie prsia
3 ks vajcia
1 ks brokolica
2 strúčiky cesnak
6 ks šampiňóny

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Brokolicu umyjeme, odstránime koštiaľ a rozdelíme na ružičky, ktoré varíme v osolenej horúcej vode asi 5 minút. Potom vodu zlejeme a brokolicu necháme odkvapkať. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Tvrdý syr nastrúhame na hrubšom strúhadle. Mandle sparíme horúcou vodou, potom vodu zlejeme, mandle olúpeme a nakoniec rozpolíme. Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán. Až sa mäso zatiahne, tak k nemu pridáme šampiňóny, pór a cesnak. Zmes osolíme, okoreníme a spolu opekáme. Nakoniec do zmesi pridáme ružičky brokolice. Zapekacie misu zľahka vymažeme olejom. Do misy rozprestrieme mäsovú zmes z panvice. Vajcia rozšľaháme so smotanou a nakoniec vmiešame nastrúhaný syr. Touto zmesou prelejeme obsah zapekacej misy, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pokrm pečieme približne 25 minút.

Komentáre k receptu Zapečené kuracie mäso (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty