Zapečené kuracie mäso na zelenine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62675x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | šunka |
4 plátky | eidam |
1 lyžička | soľ |
4 plátky | kuracie mäso |
1 kelímok | smotana |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | mletý korenie |
1 balíček | mrazená zelenina |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky kuracieho mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji na panvici. V tej istej panvici tiež orestujeme mrazenú zeleninu. Do pekáča rozložíme zeleninu a zalejeme vajciami rozšľahanými v smotane so štipkou soli. Na zeleninu dáme plátky mäsa. Pečieme asi 15 minút v predhriatej rúre. Po 15 minútach pekáč vyberieme a na každý plátok mäsa dáme jeden plátok šunky a jeden plátok syra. Dáme späť do rúry a pečieme ešte asi 10 minút. Zapečené kuracie mäso na zelenine podávame s hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi.