Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené kelové rolky

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36046x
Zapečené kelové rolky

Super recept na super jedlo.

vytlačiť recept Zapečené kelové rolky
recept Zapečené kelové rolky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice plnotučná horčica
2 lyžice olej
2 lyžičky mletý kmín
10 - 15 ks Kapustová list
500 g mleté bravčové mäso
2 strúčiky cesnak
2 lyžičky mleté čierne korenie
2 lyžičky soľ
2 ks ryže v sáčku
2 lyžičky mletá sladká paprika
2 ks vajcia
2 lyžice sladký kečup

podľa potreby:

olej na vymastenie

zálievka:

1 lyžička soľ
3 ks vajcia
3 kelímky kyslá smotana

Postup prípravy receptu

V osolenej vode uvaríme kelové listy (podľa možnosti vcelku). Ryžu uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäsom, pridáme vajcia, soľ, korenie, mletý kmín, červenú sladkú papriku, cesnak, kečup, horčicu a poriadne zamiešame. Na spodok pekáča dáme olej. Pripravenou zmesou plníme listy a starostlivo zarolujeme. Pokladáme do pekáča tesne vedľa seba. Dáme do vopred vyhriatej rúry piecť na 45 minút pri 250 ° C. Potom zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme rozšlehali vajcia a soľ. Potom pečieme na 180 ° C, kým sa nám nespraví zlatistá kôrka. Zapečené kelové rolky podávame s čerstvým (najlepšie) svetlým chlebom. Kelové rolky chutia teplé aj studené.

Komentáre k receptu Zapečené kelové rolky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt