Zapečené hubové toasty
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26033x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | toastový chlieb |
200 - 250 g | plátkový syr |
na potření: | |
maslo | |
náplň: | |
1 ks | stredné cibule |
1 lyžica | olej |
2 ks | vajcia |
paprika (chilli) | |
1 lyžička | drvená rasca |
soľ | |
300 g | zmes húb |
Postup prípravy receptu
Huby očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Na rozohriaty olej vsypeme cibuľu a opečieme ju do zezlátnutí. Pridáme rascu a premiešame. Potom vmiešame huby a všetko osolíme. Zmes za občasného miešania dusíme 15 - 20 minút. Potom zmiernime plameň, pridáme vajcia a posypeme je paprikou (3x otočím mlynčekom s chilli papričkami - zrniečkami). Premiešame, zesílíme plameň a vajcia necháme "zraziť". Hubovú náplň necháme vychladnúť. Rozložíme si toastový chleba a párny počet plátkov zľahka natrieme maslom a na každý potom položíme plátok syra. Na zvyšné plátky rozdelíme hubovú zmes a priklopíme je na plátky s maslom a syrom. Toasty potom v sendvičovač opečieme a podávame ešte teplé. Prílohou k zapečeným hubovým toastům môže byť čerstvá zelenina alebo zeleninový šalát.