Zapečené cestoviny v bešameli s paradajkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25044x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | niva |
soľ | |
50 g | hladká múka |
150 g | šunka |
syr na posypanie | |
3 ks | paradajka |
350 g | cestoviny |
50 g | maslo |
mleté čierne korenie | |
600 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Uvarené cestoviny scedíme. Medzitým pripravíme bešamel - v hrnci rozohrejeme maslo, prisypeme múku a urobíme zápražku, do ktorej po častiach vlievajú mlieko. Stále miešame, osolíme a okoreníme. Keď bešamel zhustne, pridáme nadrobno pokrájanú nivu, ktorú necháme rozpustiť. Potom bešamelom zalejeme scedené cestoviny. Zmesou naplníme zapekacie misu, preložíme plátkami paradajok a šunky, zľahka posypeme strúhaným syrom. Cestoviny v bešamel s paradajkami vložíme do predhriatej rúry a pri 200 ° C zapekáme a 25 minút. Zapečené cestoviny v bešamel s paradajkami ihneď podávame.