Zapečené cestoviny s tuniakom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 41763x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 dkg | anglická slanina |
1 ks | cibula |
2 konzervy | tuniak v oleji |
10 dkg | tvrdý syr |
podľa chuti: | |
cesnak | |
bazalka | |
soľ | |
kečup | |
podľa potreby: | |
cestoviny |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na plátky, môžeme aj prolisovat. Cestoviny uvaríme podľa návodu uvedenom na obale, scedíme ich a necháme odkvapkať. Varíme ich v osolenej vode. Na oleji osmažíme cibuľu a anglickú slaninu, môžeme použiť aj olej z tuniaka. Pridáme tuniaka, soľ, cesnak, bazalku (i sušenú), kečup podľa chuti, podusíme, pridáme varené cestoviny a strúhaný syr, opäť premiešame. Zmes dáme do pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre. Zapečené cestoviny s tuniakom ihneď podávame.