Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené bravčové plátky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52343x
Zapečené bravčové plátky

Bravčové plátky z krkovičky zapečené so smotanovou omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zapečené bravčové plátky
recept Zapečené bravčové plátky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky chudá bravčová krkovička
250 ml smotana na šľahanie

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

strúhaná žemľa
silný vývar
olej

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vložíme do mikroténového vrecka sa strúhanou žemľou a naklepeme. Snažíme sa do mäsa vpraviť čo najviac strúhanky. Takto pripravené plátky opražíme na oleji, preložíme do pekáča a zalejeme smotanou. Pečieme v horúcej rúre, kým šťava nevysmahne. Výpek zalejeme niekoľkými lyžicami silného vývaru. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. Zapečené bravčové plátky na smotane podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou. Vhodným doplnkom sú zeleninové šaláty.

Komentáre k receptu Zapečené bravčové plátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty