Zapečené bravčové plátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 52343x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | chudá bravčová krkovička |
250 ml | smotana na šľahanie |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
strúhaná žemľa | |
silný vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vložíme do mikroténového vrecka sa strúhanou žemľou a naklepeme. Snažíme sa do mäsa vpraviť čo najviac strúhanky. Takto pripravené plátky opražíme na oleji, preložíme do pekáča a zalejeme smotanou. Pečieme v horúcej rúre, kým šťava nevysmahne. Výpek zalejeme niekoľkými lyžicami silného vývaru. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. Zapečené bravčové plátky na smotane podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou. Vhodným doplnkom sú zeleninové šaláty.