Zapečené bravčové mäso na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 87122x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | bravčové mäso |
2 kg | zemiaky |
1 štipka | soľ |
250 ml | smotana (12%) |
1 ks | cibula |
800 ml | voda |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1/2 hrnčeka | olej |
1/4 hrnku | olej |
na ozdobu: | |
1 lyžica | petržlenová vňať |
na potření: | |
4 lyžice | horcica |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso si umyjeme, nakrájame na plátky, po krajoch narežeme a paličkou naklepeme. Plátky bravčového osolíme a okoreníme, potrieme horčicou z oboch strán. Na panvičke rozpálime olej a bravčové mäso sprudka po obidvoch stranách opečieme. Cibuľu si olúpeme a nakrájame. Zemiaky si očistíme, oškrabať a nakrájame na kolieska. Nahrejeme si rúru na 180 ° C. Do pekáča nalejeme olej, osmažíme cibuľu, pridáme mäso, znova osmažíme. Na mäso rovnomerne položíme zemiaky, po povrchu osolíme, mierne okoreníme, podlejeme trochou vody a prelejeme smotanou. Dáme do rúry a pečieme 30 minút. Po 30-tich minútach vyskúšame, či ak sú zemiaky už mäkké, jestli áno, zvýšime teplotu rúry na 220 ° C a pečieme na krátku chvíľu, až zemiaky budú po povrchu takmer dozlatista. Keď máme dopečení , môžeme zapečené bravčové so zemiakmi podávať. Podľa fantázie môžeme zdobiť petrželkovou vňaťou nakrájanou nadrobno.
Komentáre k receptu Zapečené bravčové mäso na smotane (1 komentár)
-
jitka
02.December 2012 11:12
teraz ho práve robím, potom napíšem aako chutil.