Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené bravčové mäso na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 87122x
Zapečené bravčové mäso na smotane

Recept na zapečené bravčové so zemiakmi. Zapekáme so smotanou.

vytlačiť recept Zapečené bravčové mäso na smotane
recept Zapečené bravčové mäso na smotane sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g bravčové mäso
2 kg zemiaky
1 štipka soľ
250 ml smotana (12%)
1 ks cibula
800 ml voda
1 štipka mleté čierne korenie
1/2 hrnčeka olej
1/4 hrnku olej

na ozdobu:

1 lyžica petržlenová vňať

na potření:

4 lyžice horcica

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso si umyjeme, nakrájame na plátky, po krajoch narežeme a paličkou naklepeme. Plátky bravčového osolíme a okoreníme, potrieme horčicou z oboch strán. Na panvičke rozpálime olej a bravčové mäso sprudka po obidvoch stranách opečieme. Cibuľu si olúpeme a nakrájame. Zemiaky si očistíme, oškrabať a nakrájame na kolieska. Nahrejeme si rúru na 180 ° C. Do pekáča nalejeme olej, osmažíme cibuľu, pridáme mäso, znova osmažíme. Na mäso rovnomerne položíme zemiaky, po povrchu osolíme, mierne okoreníme, podlejeme trochou vody a prelejeme smotanou. Dáme do rúry a pečieme 30 minút. Po 30-tich minútach vyskúšame, či ak sú zemiaky už mäkké, jestli áno, zvýšime teplotu rúry na 220 ° C a pečieme na krátku chvíľu, až zemiaky budú po povrchu takmer dozlatista. Keď máme dopečení , môžeme zapečené bravčové so zemiakmi podávať. Podľa fantázie môžeme zdobiť petrželkovou vňaťou nakrájanou nadrobno.

Komentáre k receptu Zapečené bravčové mäso na smotane (1 komentár)

  • jitka 02.December 2012 11:12

    teraz ho práve robím, potom napíšem aako chutil.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty