Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené zemiaky s mletým mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71522x
Zapečené zemiaky s mletým mäsom

Zapečené smotanové zemiaky s mletým mäsom, syrom, anglickou slaninou a pórom. Výborne chutia s čerstvým cibuľovým šalátom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zapečené zemiaky s mletým mäsom
recept Zapečené zemiaky s mletým mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks pór
100 g anglická slanina
200 ml smotana
800 g zemiaky

náplň:

1 ks vajcia
500 g mleté mäso
100 g strúhaný syr

podľa chuti:

korenie
soľ

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na krúžky. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Mleté mäso spojíme s vajcom a vmiešame strúhaný syr. Osolíme, okoreníme a riadne premiešame mokrými rukami. Pekáčik vytrieme tukom. Dno vyložíme vrstvou zemiakov a na ňu rozprestrieme masovú plnku, ktorú posypeme nakrájaným pórom a poukladáme plátky anglickej slaniny. Horné vrstvu tvorí opäť plátkami zemiakov. Okoreníme a dáme zapiecť do rúry. Asi po 20 minútach pečenia, zalejeme pokrm smotanou. Zvoľna dopečieme, až zemiaky zružovie. Zapečené zemiaky s mletým mäsom servírujeme teplé. Vhodnou prílohou je čerstvý cibuľový šalát.

Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s mletým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt