Zapečené zemiaky s mletým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 74898x
Zapečené smotanové zemiaky s mletým mäsom, syrom, anglickou slaninou a pórom. Výborne chutia s čerstvým cibuľovým šalátom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | anglická slanina |
200 ml | smotana |
800 g | zemiaky |
1 ks | pór |
náplň: | |
1 ks | vajcia |
500 g | mleté mäso |
100 g | strúhaný syr |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na krúžky. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Mleté mäso spojíme s vajcom a vmiešame strúhaný syr. Osolíme, okoreníme a riadne premiešame mokrými rukami. Pekáčik vytrieme tukom. Dno vyložíme vrstvou zemiakov a na ňu rozprestrieme masovú plnku, ktorú posypeme nakrájaným pórom a poukladáme plátky anglickej slaniny. Horné vrstvu tvorí opäť plátkami zemiakov. Okoreníme a dáme zapiecť do rúry. Asi po 20 minútach pečenia, zalejeme pokrm smotanou. Zvoľna dopečieme, až zemiaky zružovie. Zapečené zemiaky s mletým mäsom servírujeme teplé. Vhodnou prílohou je čerstvý cibuľový šalát.