Zapečená žemľa s kuracím mäsom a syrom
- chuťovky
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 5696x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | celozrnná žemľa |
4 plátky | ementál |
200 g | varené alebo pečené kuracie mäso |
bylinková soľ | |
na potření: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Žemle alebo iné pečivo rozkrojíme. Každú polovicu pomažte klasickým maslom a posypeme bylinkovou soľou. Vopred si pripravíme mäso. Môžeme v slanej vode uvariť mäso kuracie alebo použiť zvyšky mäsa pečeného (potrebné zo včerajšieho obeda). Mäso nakrájame na kúsky. Do každej žemle vložíme kúsky mäsa, položíme plátok syra a priklopíme. Rúru rozohrejeme na 160 ° C a žemle dáme asi na 8 - 10 minút zapiecť, až sú chrumkavé. Žemle s kuracím a syrom podávame ešte teplé.