Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečená údená makrela

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136395x
Zapečená údená makrela

Zapečené zemiaky na šľahačke s údenou rybou. Jednoduché, rýchle a vynikajúce.

vytlačiť recept Zapečená údená makrela
recept Zapečená údená makrela sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g syr (eidam)
50 g maslo
soľ
1 ks pór
200 ml smotana alebo šľahačka
1 ks údená makrela
1 hrsť petržlen
5 - 7 ks zemiaky (väčšie)
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky v šupke umyjeme a povaríme v osolenej vode takmer domäkka. Údená makrela zbavíme kostí, kože a nakrájame na kúsky. Pór očistíme, nakrájame na kolieska a zľahka osmažíme na masle. Zapekacie misu vymažeme maslom, na dno dáme kúsky ryby, pór a nasekanú petržlenovú vňať . Navrch rozložíme plátky uvarených zemiakov. Osolíme, okoreníme a zalejeme šľahačkou alebo smotanou. Zemiaky zasypeme husto strúhaným syrom a dáme do rúry krátko zapiecť, najlepšie pod gril. Až syr a zemiaky na povrchu zozlatne je hotovo. Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Zapečená údená makrela (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty