Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečená šošovica s ligurčekom

  • hlavné chody
  • žádná kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24975x
Zapečená šošovica s ligurčekom

Jednoduché, ale veľmi dobré jedlo pre každého, kto má rád strukoviny.

vytlačiť recept Zapečená šošovica s ligurčekom
recept Zapečená šošovica s ligurčekom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček šošovka
2 - 4 lyžíc jemné ovsené vločky
4 ks cibula
200 g strúhaný sy (viac druhov)
6 strúčikov cesnak
1 lyžička mletý kmín
10 ks vajcia
2 snítky libečková vňať

podľa chuti:

soľ
korenie

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Vopred namočenú šošovku varíme s ligurčekom do zmäknutia. Zatiaľ si pripravíme všetko ostatné - cibuľu rozporciované na drobno speníme na olivovom oleji, potom pridáme pokrájaný cesnak, syry nastrúhame. Do uvarenej šošovky vmiešame cibuľku s cesnakom, 4 vajcia, ovsené vločky, syr, rasca, soľ a korenie. Premiešame. Kto má rád, môže pridať na kocky pokrájaný saláma. Rozprestrieme do pekáča a zapekáme na 200 ° C asi pol hodiny. 10 minút pred koncom zapekania pokladieme zvyšnými vajcami (ako na volské oko), vajcia osolíme a dopečieme. Zapečenou šošovku s ligurčekom podávame so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Zapečená šošovica s ligurčekom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty