Zapečená šošovica s ligurčekom
- hlavné chody
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 24975x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | šošovka |
2 - 4 lyžíc | jemné ovsené vločky |
4 ks | cibula |
200 g | strúhaný sy (viac druhov) |
6 strúčikov | cesnak |
1 lyžička | mletý kmín |
10 ks | vajcia |
2 snítky | libečková vňať |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Vopred namočenú šošovku varíme s ligurčekom do zmäknutia. Zatiaľ si pripravíme všetko ostatné - cibuľu rozporciované na drobno speníme na olivovom oleji, potom pridáme pokrájaný cesnak, syry nastrúhame. Do uvarenej šošovky vmiešame cibuľku s cesnakom, 4 vajcia, ovsené vločky, syr, rasca, soľ a korenie. Premiešame. Kto má rád, môže pridať na kocky pokrájaný saláma. Rozprestrieme do pekáča a zapekáme na 200 ° C asi pol hodiny. 10 minút pred koncom zapekania pokladieme zvyšnými vajcami (ako na volské oko), vajcia osolíme a dopečieme. Zapečenou šošovku s ligurčekom podávame so zeleninovým šalátom.