Zapečená sója s bylinkovým tofu
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 2458x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 - 4 štipiek | bylinková soľ |
4 strúčiky | cesnak |
150 g | strúhaný ementál |
1 pohár | paradajkový pretlak |
1 hrsť | pór alebo zelená cibuľka |
2 balíčky | sójové rezance |
70 g | maslo |
1 kocka | bylinkovej tofu |
1 kocka | zeleninový bujón |
podľa chuti: | |
zmes pálivého korenia |
Postup prípravy receptu
Sójové rezance uvaríme vo vriacej vode. Varíme podľa návodu na obale, zvyčajne stačí 15 - 20 minút. Do vody na ochutenie pridáme kocku zeleninového bujónu. Sóju potom scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu. Z rozpusteného masla, prelisovaného cesnaku a bylinkovej soli vymiešame zmes, ktorú vymažeme zapekaciu misku, zvyšok uchováme na teple. Polovicou sójových nudliček vyložíme dno, zasypeme korením (chilli, diabolské apod), na kocky nakrájaným bylinkovým tofu, pórom nakrájaným na kolieska a zalejeme paradajkovým pretlakom. Po celej ploche posypeme syrom a zavŕšite zvyškom sóje. Zalejeme cesnakovým maslom. Sóju s bylinkovým tofu vložíme do rozpálenej rúry a zapekáme asi 25 minút. Sóju zapečenou s bylinkovým tofu podávame ako hlavný chod s čerstvým zeleninovým šalátom. Recept je zhruba na 3 porcie.