Zapečená smotanová brokolica
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 13029x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na šľahanie |
mletá sladká paprika | |
saturejka | |
1 ks | hermelín s pikantným korením |
citrónová šťava | |
1/2 konzervy | sterilizovaný hrášok |
soľ | |
1 ks | menšia brokolica |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Brokolicu umyjeme, odkrojíme koštiaľ a rozdelíme na ružičky. Uvaríme v osolenej vode acidofilné citrónom domäkka. Brokolicu scedíme, necháme odkvapkať. Hrášok scedíme. Hermelín nastrúhame nahrubo. Zapekacie misku vymažeme olejom alebo maslom, vyskladáme brokolicou, zasypeme hráškom a saturejkou. Zalejeme smotanou ochutenou mletou paprikou a soľou. Nakoniec posypeme hermelínom. Smotanovou brokolicu dáme zapiecť do vyhriatej rúry, strážim si, aby sa nám nepripálila, ale smotana musí byť trochu prepečené - koncentrovaná. Zapečenou smotanovou brokolicu podávame ako hlavný chod.