Zapečená slanina
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24000x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | anglická slanina |
4 lyžice | smotana |
50 g | eidam |
4 ks | vajcia |
2 hrste | zelenina |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Dno menšie zapekacie misky vyložíme plátkom slaniny. Ak je menšia, môžeme použiť plátkov niekoľko. Na slaninu navrstvíme zeleninu. Zvyčajne používam mrazenú zmes hrášku, kukurice a mrkvy. Tentokrát som použila reďkovky a pór. Záleží na skúsenosti, chuti a odvahe kombinovať. Zeleninu osolíme a okoreníme, rozklepneme vajíčko, pokvapkáme smotanou, posypeme syrom. Slaninu zapekáme v rozohriatej rúre, kým syr nezezlátne. Zapečenou slaninu podávame s pečivom.