Zapečená obložená fašírka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 131496x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | žemľa |
100 g | syr |
1 ks | cibula |
1 strúčik | cesnak |
1 lyžica | sójová múka |
olej na vyprážanie | |
1 ks | vajcia |
250 g | bravčové mäso |
1 ks | paradajka |
250 g | hovädzie mäso |
na ozdobu: | |
1 ks | paradajka |
100 g | syr |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
vegeta | |
majorana | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Cibuľu nasekáme a nastrúhame syr. Paradajka si nakrájame na kolieska a ďalšie paradajka na malé kocky. Ešte si prelisujeme cesnak. Žemle namočíme v mlieku a mäsom pomelieme, pridáme sójovú múku, vajcia, cibuľu a polovicu nastrúhaného syra. Zmes ochutíme cesnakom, korením, vegetu, paprikou, majoránkou a soľou. Dobre premiešame. Takto pripravenú hmotu rozdelíme na 8 rovnakých dielov az každého vytvarujeme hrubú placku, v ktorej urobíme jamku. Placky dáme na premastenie plech a jamky naplníme nasekaným paradajkou. V dobre predhriatej rúre pečieme asi tak 15 až 20 minút mierne dozlata. Plech s fašírku potom vyberieme z rúry a na placky rozdelíme zvyšok strúhaného syra a na kolieska nakrájané paradajky. Pečieme ďalších 10 minút. Zapečenou obloženú fašírku podávame sa vyprážanými cibuľovými krúžkami a varenými zemiakmi.