Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečená obložená fašírka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131496x
Zapečená obložená fašírka

Vynikajúca pochúťka, ktorá poteší každého labužníka klasických fašírek.

vytlačiť recept Zapečená obložená fašírka
recept Zapečená obložená fašírka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g žemľa
100 g syr
1 ks cibula
1 strúčik cesnak
1 lyžica sójová múka
olej na vyprážanie
1 ks vajcia
250 g bravčové mäso
1 ks paradajka
250 g hovädzie mäso

na ozdobu:

1 ks paradajka
100 g syr

podľa chuti:

mletá sladká paprika
vegeta
majorana
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

mlieko

Postup prípravy receptu

Cibuľu nasekáme a nastrúhame syr. Paradajka si nakrájame na kolieska a ďalšie paradajka na malé kocky. Ešte si prelisujeme cesnak. Žemle namočíme v mlieku a mäsom pomelieme, pridáme sójovú múku, vajcia, cibuľu a polovicu nastrúhaného syra. Zmes ochutíme cesnakom, korením, vegetu, paprikou, majoránkou a soľou. Dobre premiešame. Takto pripravenú hmotu rozdelíme na 8 rovnakých dielov az každého vytvarujeme hrubú placku, v ktorej urobíme jamku. Placky dáme na premastenie plech a jamky naplníme nasekaným paradajkou. V dobre predhriatej rúre pečieme asi tak 15 až 20 minút mierne dozlata. Plech s fašírku potom vyberieme z rúry a na placky rozdelíme zvyšok strúhaného syra a na kolieska nakrájané paradajky. Pečieme ďalších 10 minút. Zapečenou obloženú fašírku podávame sa vyprážanými cibuľovými krúžkami a varenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Zapečená obložená fašírka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty