Zapečená krkovička so zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 34369x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kelímky | smotana na šľahanie |
2 ks | cibula |
3 ks | zelená paprika |
4 plátky | bravčová krkovička |
1 kg | zemiaky |
podľa chuti: | |
soľ | |
grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame na kolieska. Zemiaky dáme do pekáča, osolíme, poukladáme cibuľou a paprikou. Na cibuľu a papriku položíme naklepané plátky mäsa, zalejeme smotanou na šľahanie a posypeme grilovacím korením. Zapečená krkovička so zemiakmi pečieme vo vyhriatej rúre, kým nie je mäso opečené a zemiaky mäkké. Keď je mäso z jednej strany opečené, obrátime ho, znovu posypeme grilovacím korením a dokončíme pečenie. Zapečenou krkovičiek s zemiaky ihneď podávame.
Komentáre k receptu Zapečená krkovička so zemiakmi (1 komentár)
-
manekineko
09.September 2015 15:47
keď pajznem recept, napíšem ho v jednom jazyku, polyglóte.