Zapečená jahodová zmrzlina
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 128640x
Kontrast medzi ľadovou zmrzlinou a teplým zapečenými snehom na povrchu iste ocenia deti aj dospelí. Ako základ môžete použiť doma upečený alebo kúpený piškótový korpus.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | sladké sherry |
600 ml | jahodová zmrzlina |
180 g | jahody |
140 g | cukor krupica |
1 ks | piškótový korpus |
5 ks | bielok |
na ozdobu: | |
jahody |
Postup prípravy receptu
Korpus na tento dezert by mal mať 23 cm v priemere. Jahody rozpolíme. Rúru predhrejeme na 240 ° C (u plynové rúry stupeň 9). Piškótový korpus dáme do koláčovej formy alebo okrúhle zapekacej misy a pokvapkáme sladkým sherry alebo pomarančovou šťavou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pokračujeme vo šľahanie a postupne vmiešame cukor. Hmota musí byť veľmi pevná a lesklá. Zmrzlinu rýchlo upravíme na piškótový korpus a zakryjeme polkami jahôd a snehom z bielkov tak, aby k nej nemohol prenikať horúci vzduch v rúre. Pečieme v predhriatej rúre 3-5 minút dozlatista. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihneď podávame. Zdroj: Rýchlo a ľahko, edícia 100 najlepších receptov