Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečená jahodová zmrzlina

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 127895x
Zapečená jahodová zmrzlina

Kontrast medzi ľadovou zmrzlinou a teplým zapečenými snehom na povrchu iste ocenia deti aj dospelí. Ako základ môžete použiť doma upečený alebo kúpený piškótový korpus.

vytlačiť recept Zapečená jahodová zmrzlina
recept Zapečená jahodová zmrzlina
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 ml jahodová zmrzlina
180 g jahody
140 g cukor krupica
1 ks piškótový korpus
5 ks bielok
2 lyžice sladké sherry

na ozdobu:

jahody

Postup prípravy receptu

Korpus na tento dezert by mal mať 23 cm v priemere. Jahody rozpolíme. Rúru predhrejeme na 240 ° C (u plynové rúry stupeň 9). Piškótový korpus dáme do koláčovej formy alebo okrúhle zapekacej misy a pokvapkáme sladkým sherry alebo pomarančovou šťavou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pokračujeme vo šľahanie a postupne vmiešame cukor. Hmota musí byť veľmi pevná a lesklá. Zmrzlinu rýchlo upravíme na piškótový korpus a zakryjeme polkami jahôd a snehom z bielkov tak, aby k nej nemohol prenikať horúci vzduch v rúre. Pečieme v predhriatej rúre 3-5 minút dozlatista. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihneď podávame. Zdroj: Rýchlo a ľahko, edícia 100 najlepších receptov

Komentáre k receptu Zapečená jahodová zmrzlina (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty