Zapečená bravčová zmes
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 21223x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
zmes: | |
1 ks | párok |
500 g | bravčová pliecko |
1 lyžica | olej |
2 lyžice | kečup |
1 pohár | Moravanka |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme a spolu s párkom nakrájame na kocky. Do zapekacej misy vložíme mäso a nakrájaný párok. Pridáme olej, kečup a Moravanka. Tú dáme celú is nálevom a väčšie kúsky rozkrájame. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Kto má rád ostré, pridá trošku chilli. Všetko premiešame. Bravčovú zmes prikryjeme a necháme do rána uležať v chladničke. Ráno vyberieme, aby nám ohňovzdorná misa v rúre nerozštiepené. Až má miska izbovú teplotu, vložíme ju do predhriatej rúre a bravčové zmes pečieme prikryté. Ku koncu pečenia ju odkryjeme. Zapečenou bravčová zmes podávame s hranolky.