Zamatové palacinky
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 66368x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | cukor múčka |
300 ml | mlieko |
150 g | hladká múka |
1/2 balíčku | vanilkový cukor |
1 štipka | soľ |
1 lyžička | kakao |
3 ks | vajcia |
1 lyžička | Škorica |
na ozdobu: | |
kandizovaná pomarančová kôra | |
čerstvé maliny alebo jahody | |
4 porcie | vanilková zmrzlina |
omáčka: | |
1 lyžica | cukor krupica |
1 balíček | mrazené maliny |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozšľaháme s mliekom. Pridáme soľ, oba druhy cukru, škoricu a opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Všetko rozmiešame na hladké cesto, ktoré necháme pol hodinky odležať. Na rozpálenom oleji smažíme rovnomerné tenké palacinky. Hotové teplé palacinky preložíme do tvaru trojuholníka. Nežnej palacinky servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny, ktorú prelejeme omáčkou z rozohriateho mrazeného ovocia a cukru. Môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a presladené pomarančovou kôrou.