Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zamatové palacinky

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65632x
Zamatové palacinky

Škoricovej-kakaové palacinky so zmrzlinou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zamatové palacinky
recept Zamatové palacinky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica cukor múčka
300 ml mlieko
150 g hladká múka
1/2 balíčku vanilkový cukor
1 štipka soľ
1 lyžička kakao
3 ks vajcia
1 lyžička Škorica

na ozdobu:

kandizovaná pomarančová kôra
čerstvé maliny alebo jahody
4 porcie vanilková zmrzlina

omáčka:

1 lyžica cukor krupica
1 balíček mrazené maliny

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Vajcia rozšľaháme s mliekom. Pridáme soľ, oba druhy cukru, škoricu a opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Všetko rozmiešame na hladké cesto, ktoré necháme pol hodinky odležať. Na rozpálenom oleji smažíme rovnomerné tenké palacinky. Hotové teplé palacinky preložíme do tvaru trojuholníka. Nežnej palacinky servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny, ktorú prelejeme omáčkou z rozohriateho mrazeného ovocia a cukru. Môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a presladené pomarančovou kôrou.

Komentáre k receptu Zamatové palacinky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty