Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zákusok s kyslou smotanou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 102932x
Zákusok s kyslou smotanou

Recept na rýchly a jednoduchý múčnik.

vytlačiť recept Zákusok s kyslou smotanou
recept Zákusok s kyslou smotanou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 190x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

100 ml voda
20 dkg cukor krupica
3 ks vajcia
2 lyžice kakao
1 balíček prášok do pečiva
200 ml olej
15 dkg hladká múka

krém:

2 kelímky kyslá smotana
cukor
2 kelímky nátierkové maslo
1 - 2 kelímkov smotana na šľahanie
rum

na ozdobu:

2 balíčky horká čokoláda

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený korpus necháme vychladiť. Kyslou krémovitú smotanu s nátierkovým maslom ľahko zašľaháme. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus a posypeme husto strúhanou horkou čokoládou. Zákusok zo kyslou smotanou dáme do chladničky vychladiť. Zákusok zo kyslou smotanou nakrájame a môžeme servírovať.

Komentáre k receptu Zákusok s kyslou smotanou (39 komentárov)

  • monika 25.September 2017 13:40

    Užasny kolačik u nas nema ani kedy vychladnuť. my davame na piskot kyslejši džemik a čučoriedky alebo jahody zavarane,,,užasny :) vrelo odporučam.

  • Dobré 20.June 2017 16:22

    Toto mi chutí.

  • Mychal 25.May 2017 15:19

    Pravopis této debatní skupiny asi není silná stránka.

  • Minie 28.March 2017 17:25

    Ketrin : Ja myslím, že ste v tom prípade umenie tých "nekuchárov" povýšili :-D myslím, že by mali zostať pri varení čaju :-D

  • Ketrin 11.March 2017 08:22

    Niektorí ste tu fakt idioti... co ste v zivote nepiekli? To aby vam tu clovek napisal este aj znacku vyrobkov...vsak preboha trochu rozmyslam. A ak mate problem pochopit co je kelimok,stredne vyhriata rura a plech bez rozmerov tak odpurucam zacat najskor s varenim pudingu,pecenim kurcata a az potom prejst na kolace....och

  • maja 25.February 2017 18:41

    na aky velky plech

  • miriam 02.November 2016 16:24

    Upiekla so si ten kolac je vinikajuci

  • magdalena 18.August 2016 11:08

    Robim ho často je vynikajuci, ale ja na cesto davam ešte nakrajane banany

  • Bibiana 28.July 2016 18:24

    Opravdu luxusní zákusek..... Nemá fakt chybu

  • reha 14.July 2016 21:39

    Tie kelimky su rozne ako mam vediet kolko je spravne

  • katarína 18.February 2016 10:47

    nechápem,ako môžte ešte aj tu nadávať:(

  • Sonia 04.January 2016 19:42

    Viskusam vyzerasuper

  • Nikkitka 11.September 2015 15:02

    oprava ;) , namiesto nat. masla som pouzila Mascarpone ( predtym som napisǎa tyramisu ;)))) )

  • Lenka 05.August 2015 21:34

    aka je to stredne vyhriata rura ??? pre niekoho kto s pecenim zacina je toto dost blby popis...

  • nadddka 16.May 2015 11:00

    Idem ho práve urobiť, potom napíšem ako dopadol a ako chutil...

  • SONA 01.March 2015 20:54

    AKE DVA KELIMKY NATERKOVE MASLO.... SOM Z TOHO CVOK. IDEM TO PIECT PO PRVY KRAT:)

  • dara 10.2. 10.February 2015 23:20

    vyborny recepty

  • jana 04.January 2015 11:13

    fakt asi bude lepsi tvaroh ale vyzera bobre dik

  • Vaše méno 01.November 2014 22:03

    Moze byt aj gramko ty pi..........?

  • nikol 12.May 2014 20:57

    určite ho vyskúšam vyzerá vynikajúco a hlavne jednoduchý postup

  • Terez Vavro 08.February 2014 22:20

    Poprosim, ide tam az 200ml oleja??? Nie je to vela?

  • megan 08.February 2014 19:59

    takyto mucnik by som si dala

  • nestaraj sa 01.July 2013 17:45

    omg, nabuduce tam napis aj kolko piect , vies ti truba

  • mada 02.May 2013 13:47

    mam vyskusane : velkost plechu na 1 davku cesta : 38x25 cm, hrubka cesta po upeceni asi 2 cm

  • tonka 01.April 2013 11:22

    zacala som ho robit no nevedela som ,ze ake kelimky masla su myslene ani s tou rurou som nevedela ako u vyhriat a tiez ten plech som nevedela aky mam dat tak som dala maly a aj tak si myslym,ze mi vyslo tenke cesto mam ho zatial este v chladnicke tak uvidime ako bude chutit :)ale nabuduce by som uvitala podrobnejsi postup pripravy pripravu :)ale ina bol rychly

  • sladkosti 22.January 2013 07:37

    chcem sa len spýtat že aké natierkové maslo ste použili? dakujem

  • gabrielle 27.November 2012 14:34

    prepáč ale koľko to je stredne nahriata rúra? :)

  • riso 13.November 2012 08:43

    upiekla nam ho editka,bol super

  • maco 12.November 2012 20:46

    Vinikajuci zakusok. Ken moratorium natierky lepsie s tvarohom

  • zuzana 02.November 2012 16:31

    je fakt úžasný a tiež rýchly a jednoduchý

  • Vaše méno 02.April 2012 23:06

    Kolegyna upiekla,doniesla,len do krému pridala 1tvaroh úzasny zákusok :-)vdaka

  • veronika 02.April 2012 16:23

    vyborny, dakujeme

  • maškrtníčka 26.February 2012 12:03

    nemá chybu musím ho stale piect zas a znova

  • Hac 18.February 2012 20:49

    To Leelan: Nejaky velmi smotanovy syr - napr. Mascarpone.

  • Zdenka 18.February 2012 20:47

    Uzasny kolacik to bol ;o)

  • Leelan 18.February 2012 16:29

    Prosim Vas, co sa da pouzit namiesto natierkoveho masla, chcem ho upiect, no ale neviem aku nahradu pouzit namiesto toho masla,kedze som v UK.

  • hana 18.February 2012 15:07

    prosim vas, nemohli by ste k receptom na pecenie uvadzat aj velkost plechu? Podla mna je to dost dolezite...dakujem.

  • adrianahanatova@onet.eu 15.February 2012 09:16

    Zakusok s kyslou smotanou

  • nenažranec 21.May 2011 17:33

    Upiekla som tento zákusok je vynikajúci.Pochutila som si nanej,je to mňam.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt