Zákusok s kyslou smotanou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 123000x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
15 dkg | hladká múka |
100 ml | voda |
20 dkg | cukor krupica |
3 ks | vajcia |
2 lyžice | kakao |
1 balíček | prášok do pečiva |
200 ml | olej |
krém: | |
rum | |
2 kelímky | kyslá smotana |
cukor | |
2 kelímky | nátierkové maslo |
1 - 2 kelímkov | smotana na šľahanie |
na ozdobu: | |
2 balíčky | horká čokoláda |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený korpus necháme vychladiť. Kyslou krémovitú smotanu s nátierkovým maslom ľahko zašľaháme. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus a posypeme husto strúhanou horkou čokoládou. Zákusok zo kyslou smotanou dáme do chladničky vychladiť. Zákusok zo kyslou smotanou nakrájame a môžeme servírovať.
Komentáre k receptu Zákusok s kyslou smotanou (46 komentárov)
-
VAS
14.March 2023 05:57
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Janus
05.February 2022 16:15
Idem robit po prvy krat ten kolac...nemam taky plech s rozmermi mozem ho dat aj do tortovej formy okruhlej....poradts mi prosim dakujem
-
Silvia
22.February 2021 09:36
Kolacik super.. plech 38x25.. teplota 180 C na 20 minut.. za mna super rychlovka akurat treba dobre v ychladit..
-
recepty
20.February 2021 13:05
RECEPTY: https://www.receptynaobed.sk Recepty pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa.
-
Vaše méno
11.June 2020 13:30
Vyzerá byť dobrý...chcem ho vyskúšať,len tu kde som sa nedá kúpiť nátierkové maslo, s čím ho môžem nahradiť
-
Emilia
11.June 2020 13:28
S čím môžem nahradiť nátierkové maslo, tu ho nedostať.... Ďakujem za odpoveď.
-
Emilia
11.June 2020 13:28
S čím môžem nahradiť nátierkové maslo, tu ho nedostať.... Ďakujem za odpoveď.
-
monika
25.September 2017 13:40
Užasny kolačik u nas nema ani kedy vychladnuť. my davame na piskot kyslejši džemik a čučoriedky alebo jahody zavarane,,,užasny :) vrelo odporučam.
-
Dobré
20.June 2017 16:22
Toto mi chutí.
-
Mychal
25.May 2017 15:19
Pravopis této debatní skupiny asi není silná stránka.
-
Minie
28.March 2017 17:25
Ketrin : Ja myslím, že ste v tom prípade umenie tých "nekuchárov" povýšili :-D myslím, že by mali zostať pri varení čaju :-D
-
Ketrin
11.March 2017 08:22
Niektorí ste tu fakt idioti... co ste v zivote nepiekli? To aby vam tu clovek napisal este aj znacku vyrobkov...vsak preboha trochu rozmyslam. A ak mate problem pochopit co je kelimok,stredne vyhriata rura a plech bez rozmerov tak odpurucam zacat najskor s varenim pudingu,pecenim kurcata a az potom prejst na kolace....och
-
maja
25.February 2017 18:41
na aky velky plech
-
miriam
02.November 2016 16:24
Upiekla so si ten kolac je vinikajuci
-
magdalena
18.August 2016 11:08
Robim ho často je vynikajuci, ale ja na cesto davam ešte nakrajane banany
-
Bibiana
28.July 2016 18:24
Opravdu luxusní zákusek..... Nemá fakt chybu
-
reha
14.July 2016 21:39
Tie kelimky su rozne ako mam vediet kolko je spravne
-
katarína
18.February 2016 10:47
nechápem,ako môžte ešte aj tu nadávať:(
-
Sonia
04.January 2016 19:42
Viskusam vyzerasuper
-
Nikkitka
11.September 2015 15:02
oprava ;) , namiesto nat. masla som pouzila Mascarpone ( predtym som napisǎa tyramisu ;)))) )
-
Lenka
05.August 2015 21:34
aka je to stredne vyhriata rura ??? pre niekoho kto s pecenim zacina je toto dost blby popis...
-
nadddka
16.May 2015 11:00
Idem ho práve urobiť, potom napíšem ako dopadol a ako chutil...
-
SONA
01.March 2015 20:54
AKE DVA KELIMKY NATERKOVE MASLO.... SOM Z TOHO CVOK. IDEM TO PIECT PO PRVY KRAT:)
-
dara 10.2.
10.February 2015 23:20
vyborny recepty
-
jana
04.January 2015 11:13
fakt asi bude lepsi tvaroh ale vyzera bobre dik
-
Vaše méno
01.November 2014 22:03
Moze byt aj gramko ty pi..........?
-
nikol
12.May 2014 20:57
určite ho vyskúšam vyzerá vynikajúco a hlavne jednoduchý postup
-
Terez Vavro
08.February 2014 22:20
Poprosim, ide tam az 200ml oleja??? Nie je to vela?
-
megan
08.February 2014 19:59
takyto mucnik by som si dala
-
nestaraj sa
01.July 2013 17:45
omg, nabuduce tam napis aj kolko piect , vies ti truba
-
mada
02.May 2013 13:47
mam vyskusane : velkost plechu na 1 davku cesta : 38x25 cm, hrubka cesta po upeceni asi 2 cm
-
tonka
01.April 2013 11:22
zacala som ho robit no nevedela som ,ze ake kelimky masla su myslene ani s tou rurou som nevedela ako u vyhriat a tiez ten plech som nevedela aky mam dat tak som dala maly a aj tak si myslym,ze mi vyslo tenke cesto mam ho zatial este v chladnicke tak uvidime ako bude chutit :)ale nabuduce by som uvitala podrobnejsi postup pripravy pripravu :)ale ina bol rychly
-
sladkosti
22.January 2013 07:37
chcem sa len spýtat že aké natierkové maslo ste použili? dakujem
-
gabrielle
27.November 2012 14:34
prepáč ale koľko to je stredne nahriata rúra? :)
-
riso
13.November 2012 08:43
upiekla nam ho editka,bol super
-
maco
12.November 2012 20:46
Vinikajuci zakusok. Ken moratorium natierky lepsie s tvarohom
-
zuzana
02.November 2012 16:31
je fakt úžasný a tiež rýchly a jednoduchý
-
Vaše méno
02.April 2012 23:06
Kolegyna upiekla,doniesla,len do krému pridala 1tvaroh úzasny zákusok :-)vdaka
-
veronika
02.April 2012 16:23
vyborny, dakujeme
-
maškrtníčka
26.February 2012 12:03
nemá chybu musím ho stale piect zas a znova
-
Hac
18.February 2012 20:49
To Leelan: Nejaky velmi smotanovy syr - napr. Mascarpone.
-
Zdenka
18.February 2012 20:47
Uzasny kolacik to bol ;o)
-
Leelan
18.February 2012 16:29
Prosim Vas, co sa da pouzit namiesto natierkoveho masla, chcem ho upiect, no ale neviem aku nahradu pouzit namiesto toho masla,kedze som v UK.
-
hana
18.February 2012 15:07
prosim vas, nemohli by ste k receptom na pecenie uvadzat aj velkost plechu? Podla mna je to dost dolezite...dakujem.
-
adrianahanatova@onet.eu
15.February 2012 09:16
Zakusok s kyslou smotanou
-
nenažranec
21.May 2011 17:33
Upiekla som tento zákusok je vynikajúci.Pochutila som si nanej,je to mňam.