Základné cesto na domáce buchty a koláče
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26266x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | cukor múčka |
200 g | tuk na pečenie |
2 ks | žĺtok |
30 g | droždie |
500 g | polohrubá múka |
1 štipka | soľ |
podľa potreby: | |
200 - 250 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Dáme do misy múku a 2 žĺtky. Rozohrejeme mlieko a kvasnice. Pridáme do misy spolu so soľou a práškovým cukrom a hero alebo maslom. Mlieka dáme podľa potreby, záleží na múke. Cesto spracovávame rukami, aby bolo vláčne a nelepili sa. Olejom vymaže plech, posypeme múkou. Cesto rovnomerne rozložíme. Vyzdobíte ovocím, posypeme posýpkou vyrobenú z cukru, múky a tuku. Fantázii sa medze nekladú, každá kuchtička si z cesta koláče alebo buchty vyrobí po svojom.