Zajačie ragú
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 145251x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | grapefruit |
1 lyžica | sladká paprika |
1 ks | cibula |
125 ml | mäsový vývar |
1 lyžička | drvený tymian |
4 lyžice | olivový olej |
1,2 kg | zajačie stehno |
1 list | bobkový list |
mletý korenie | |
soľ | |
125 ml | červené víno |
8 ks | čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zajačie stehno umyjeme pod tečúcou studenou vodou a osušíme. Mäso odblaníme, vykostíme a rozkrájame na kocky. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, mäso na ňom zo všetkých strán opečieme, následne ho osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
Olúpeme cibuľu, nakrájame ju nahrubo a osmažíme spolu s mäsom. Pridáme korenie: bobkový list, celé korenie a tymian. Zalejeme červeným vínom (je dobré nejaké aromatické) a vývarom, dôkladne premiešame a priklopená pokrievkou dusíme asi 40 minút.
Nakoniec olúpeme tiež grapefruity, nakrájame ich dužinu a pridáme ju do ragú. Po zavarenie a odstavení z ohňa možno ragú ešte dozdobiť grapefruitovú kôrou.
Ako príloha k zaječímu ragú je vhodná dusená zelenina, napríklad mrkva a biela reďkev alebo mangold. Na pitie odporúčame suché červené víno.
Foto: www.profimedia.cz