Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zajačie ragú

  • hlavné chody
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143581x
Zajačie ragú

Výborný recept na prípravu zajaca na víne a grapefruitu.

vytlačiť recept Zajačie ragú
recept Zajačie ragú sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

125 ml mäsový vývar
1 lyžička drvený tymian
4 lyžice olivový olej
1,2 kg zajačie stehno
1 list bobkový list
mletý korenie
soľ
125 ml červené víno
8 ks čierne korenie
2 ks grapefruit
1 lyžica sladká paprika
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Zajačie stehno umyjeme pod tečúcou studenou vodou a osušíme. Mäso odblaníme, vykostíme a rozkrájame na kocky. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, mäso na ňom zo všetkých strán opečieme, následne ho osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.

Olúpeme cibuľu, nakrájame ju nahrubo a osmažíme spolu s mäsom. Pridáme korenie: bobkový list, celé korenie a tymian. Zalejeme červeným vínom (je dobré nejaké aromatické) a vývarom, dôkladne premiešame a priklopená pokrievkou dusíme asi 40 minút.

Nakoniec olúpeme tiež grapefruity, nakrájame ich dužinu a pridáme ju do ragú. Po zavarenie a odstavení z ohňa možno ragú ešte dozdobiť grapefruitovú kôrou.

Ako príloha k zaječímu ragú je vhodná dusená zelenina, napríklad mrkva a biela reďkev alebo mangold. Na pitie odporúčame suché červené víno.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Zajačie ragú (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty