Zabíjačková polievka z jaternicového a jelítkového prátu
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 31724x
Rýchlo pripravená polievka nás ľahko prenesie na dedinskú zabíjačku.
Recept na 6 porcií.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 strúčiky | cesnak |
15 dkg | jelítkový prát |
1,5 l | vriacej voda |
15 dkg | jitrnicový prát |
podľa chuti: | |
majorana | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Obaja prát nakrájame na kocky a vložíme do vriacej vody. Ihneď pridáme majoránku, soľ, korenie a rozotrený cesnak. Polievku varíme, kým sa prát nerozpustí. Prát môžeme nahradiť jaternice a jelito. Pred koncom varu ochutnáme a podľa chuti ešte polievku prípadne prisolíme a pridáme korenie. Zabíjačková polievka z jitrnicového a jelítkového prát najlepšie chutí s čerstvým chlebom.