Žabie očká
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 69941x
Ďalší z druhov nepečeného cukroví. Tentokrát s kandizovaným ovocím a chuťou kokosu.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
potravinárske farbivo | |
3 lyžice | rum |
150 g | cukor múčka |
10 - 12 lyžíc | kokosová múčka |
60 g | maslo |
3 ks | vajcia |
na obalenie: | |
kokos | |
na ozdobu: | |
kandizované ovocie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si uvaríme vajcia natvrdo, ktoré pod prúdom vody schladíte a olúpeme. Žĺtky vymrští a nastrúhame na jemnom strúhadle. Hmotu zo žĺtkov položíme na dosku, pridáme cukor, plátky zmäknutého masla, rum a kokos. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Podľa potreby pridávame kokos a cukor, aby sa nám cesto príliš nelepili a nebolo príliš riedke. Nakoniec primiešame potravinárske farbivo. Hmotu si rozdelíme na toľko dielov, okolo budeme chcieť farieb. Dáme stuhnúť do chladničky. Z cesta tvoríme menšie guličky, ktoré uprostred stlačíme a posypeme kokosom. Do jamky vtlačíme kúsok kandizovaného ovocia. Žabie očká umiestnime do chladu a máme hotovo.