Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážaný syr bez vyprážania

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62493x
Vyprážaný syr bez vyprážania

Celkom rýchly a jednoduchý recept na neobvyklú večeru.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Vyprážaný syr bez vyprážania
recept Vyprážaný syr bez vyprážania sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g tvrdý syr
6 ks vajcia
200 g šunka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
strúhanka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kúsky. Hrnčeky poriadne vymastíme a vysypeme strúhankou. Vymastenej hrnčeky začneme plniť nastrúhaným syrom, naň dáme nakrájanú šunku, potom rozklepneme vajíčko. Na vajíčko príde ešte vrstvu šunky a syra. Naplnené hrnčeky vložíme do vyššieho plechu alebo pekáča a podlejeme vriacou vodou do výšky hrnčekov. Pekáčik následne vložíme do rozpálenej rúry a pečieme asi na 230 ° C asi 20 minút, kým syr nie je zlatohnedý. Vyprážaný syr bez vyprážania podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Komentáre k receptu Vyprážaný syr bez vyprážania (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty