Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážaný patizón

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27699x
Vyprážaný patizón

Rýchly obed či chuťovka k jedlu teplej aj studenej.

vytlačiť recept Vyprážaný patizón
recept Vyprážaný patizón
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
2 - 3 ks patizón
3 ks vajcia

na obalenie:

hladká múka
1 balíček kukuričná strúhanka

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Patizón olúpeme, očistíme od jadierok a umyjeme. Nasolíme, aby patizón pustil vodu a necháme asi 10 minút odstáť. Potom vodu zlejeme. Do misiek pripravíme hladkú múku, vajcia a kukuričnú strúhanku. Patizón obalíme ako v trojobale. Patizón osmažíme v rozpálenom oleji a necháme odstáť na obrúsku. Vyprážané patizón podávame buď samotné, alebo k leču, dobré sú k nim aj zemiaky.

Komentáre k receptu Vyprážaný patizón (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty