Vyprážaný patizón
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 27699x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 - 3 ks | patizón |
3 ks | vajcia |
na obalenie: | |
hladká múka | |
1 balíček | kukuričná strúhanka |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Patizón olúpeme, očistíme od jadierok a umyjeme. Nasolíme, aby patizón pustil vodu a necháme asi 10 minút odstáť. Potom vodu zlejeme. Do misiek pripravíme hladkú múku, vajcia a kukuričnú strúhanku. Patizón obalíme ako v trojobale. Patizón osmažíme v rozpálenom oleji a necháme odstáť na obrúsku. Vyprážané patizón podávame buď samotné, alebo k leču, dobré sú k nim aj zemiaky.