Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážaný karfiol

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137323x
Vyprážaný karfiol

Veľmi chutná zelenina - karfiol - ako výdatný obed pre všetkých.

vytlačiť recept Vyprážaný karfiol
recept Vyprážaný karfiol sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks karfiol

na obalenie:

1 miska hladká múka
3 misky strúhanka
4 ks vajcia

príloha:

zemiaky

Postup prípravy receptu

Karfiol si namočíme do misy s vodou, prepláchneme a vyberieme. Rozdelíme si ho na menšie porcie - ružičky. Karfiol nevaríme, lepšie vynikne jeho chuť. Varením a ďalším vyprážaním sa z neho stáva len mäkká zelenina v strúhanke. Jednotlivé porcie obalíme v trojobale - múka, vajcia, strúhanka a vyprážame v rozpálenom oleji - najlepšie vo fritovacom hrnci. Vyprážaný karfiol podávame s varenými zemiakmi a dopĺňame čerstvou zeleninou - paprikou, paradajkami . Vhodná je tiež tatárska omáčka a kečup.

Komentáre k receptu Vyprážaný karfiol (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty