Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané zemiakové knedličky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23299x
Vyprážané zemiakové knedličky

Kysnuté zemiakové knedličky smažíme na oleji a podávame k mäsitým alebo zeleninovým pokrmom.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Vyprážané zemiakové knedličky
recept Vyprážané zemiakové knedličky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g zemiaky
1,5 lyžice sadlo
150 g polohrubá múka
1 ks vajcia
250 ml mlieko
1/2 lyžičky cukor
30 g droždie
300 g detská krupica

podľa potreby:

olej
soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom je zlejeme a prelisujeme alebo nastrúhame. Múku preosejeme a zmiešame s detskou krupičkou a osolíme. Do polovice vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie, premiešame a necháme vzísť kvások. V druhej polovici mlieka rozšľaháme vajcia. Masť rozpustíme. Prelisované zemiaky rozprestrieme a zasypeme zmesí krupice s múkou. Uprostred vytvoríme jamku, do ktorého vlejeme mlieko s vajcom, vyplývajúci kvások. Spolu s tekutým tukom vypracujeme hladké cesto, ktoré poprášime múkou a necháme vykysnúť. Zo vzišiel cesta tvoríme pomocou lyžice namočenej v tuku knedličky, ktoré zvoľna smažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Vyprážané zemiakové knedličky podávame ako prílohu, najmä k pokrmom s omáčkou, ako sú napríklad gulášu, paprikáše, ale aj zeleninová LECA.

Komentáre k receptu Vyprážané zemiakové knedličky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty