Vyprážané zemiakové hrudky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2880x
Príloha z varených zemiakov, ktorú podávame ku grilovaným mäsám alebo pikantne ochutenou korením ako chuťovku.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | varené zemiaky |
100 ml | smotana na varenie |
80 g | solamyl |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
mleté chilli | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a podľa chuti okoreníme. Záleží na tom, ako ich chceme podávať. Nakrájané kocky zemiakov obalíme vo škrobové múčke a spojíme vajcom. Ochutíme soľou, korením a podľa voľby ostatným korením. Postupne vmiešame smotanu tak, aby všetky kúsky zemiakov boli riadne obalené. Necháme asi 5 - 10 minút odležať. Do vyššej vrstvy rozpáleného oleja vkladáme po lyžici zemiakovú zmes a smažíme z oboch strán dozlatista. Vyprážané hrudky necháme odkvapkať na obrúsku a ihneď podávame. Zemiakové vyprážané hrudky môžeme podávať ako prílohu k hlavnému chodu, ale aj samostatne ako chuťovku. Zemiakové hrudky výborne chutia okorenené chilli paprikou alebo ochutené cesnakom.