Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané zemiakové hrudky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 1915x
Vyprážané zemiakové hrudky

Príloha z varených zemiakov, ktorú podávame ku grilovaným mäsám alebo pikantne ochutenou korením ako chuťovku.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Vyprážané zemiakové hrudky
recept Vyprážané zemiakové hrudky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
500 g varené zemiaky
100 ml smotana na varenie
80 g solamyl

podľa chuti:

mleté čierne korenie
mleté chilli
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a podľa chuti okoreníme. Záleží na tom, ako ich chceme podávať. Nakrájané kocky zemiakov obalíme vo škrobové múčke a spojíme vajcom. Ochutíme soľou, korením a podľa voľby ostatným korením. Postupne vmiešame smotanu tak, aby všetky kúsky zemiakov boli riadne obalené. Necháme asi 5 - 10 minút odležať. Do vyššej vrstvy rozpáleného oleja vkladáme po lyžici zemiakovú zmes a smažíme z oboch strán dozlatista. Vyprážané hrudky necháme odkvapkať na obrúsku a ihneď podávame. Zemiakové vyprážané hrudky môžeme podávať ako prílohu k hlavnému chodu, ale aj samostatne ako chuťovku. Zemiakové hrudky výborne chutia okorenené chilli paprikou alebo ochutené cesnakom.

Komentáre k receptu Vyprážané zemiakové hrudky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty