Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané tuniakove placky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23551x
Vyprážané tuniakove placky

Smažené placky z konzervy tuniakov podávame s majonézový omáčkou s bazalkovým pestom a pečivom.

vytlačiť recept Vyprážané tuniakove placky
recept Vyprážané tuniakove placky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice majonéza
1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave
3 lyžice strúhaná žemľa
1 lyžica petržlen

omáčka:

50 ml kyslá smotana
1 lyžička bazalkové pesto
100 ml majonéza

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

mleté čierne korenie
olej

Postup prípravy receptu

Tuniaka necháme odkvapkať. Petržlen umyjeme a usekáme. Pripravíme si omáčku. Zmiešame majonézu, kyslú smotanu a bazalkové pesto. Podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme v chlade odležať. Do misy vložíme tuniaka, ktorého rozmělníme vidličkou. Pridáme usekanou petržlen, majonézu, strúhanú žemľu a všetko spojíme v cesto. Z tejto zmesi uvoříme rukami malé placky, ktoré usmažíme na oleji do ružova. Vyprážané tuniakovou guľôčky podávame ako chuťovku, pri najrôznejších príležitostiach. Vhodnou prílohou je majonézový omáčka s pestom a pečivo.

Komentáre k receptu Vyprážané tuniakove placky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty