Vyprážané tuniakove placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 24371x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | majonéza |
1 konzerva | tuniak vo vlastnej šťave |
3 lyžice | strúhaná žemľa |
1 lyžica | petržlen |
omáčka: | |
1 lyžička | bazalkové pesto |
100 ml | majonéza |
50 ml | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
mleté čierne korenie | |
olej |
Postup prípravy receptu
Tuniaka necháme odkvapkať. Petržlen umyjeme a usekáme. Pripravíme si omáčku. Zmiešame majonézu, kyslú smotanu a bazalkové pesto. Podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme v chlade odležať. Do misy vložíme tuniaka, ktorého rozmělníme vidličkou. Pridáme usekanou petržlen, majonézu, strúhanú žemľu a všetko spojíme v cesto. Z tejto zmesi uvoříme rukami malé placky, ktoré usmažíme na oleji do ružova. Vyprážané tuniakovou guľôčky podávame ako chuťovku, pri najrôznejších príležitostiach. Vhodnou prílohou je majonézový omáčka s pestom a pečivo.