Vyprážané syrové halušky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 28748x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | niva |
4 ks | vajcia |
250 ml | voda |
150 g | hladká múka |
4 lyžice | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Syr nakrájame na malé kocky. Vodu a maslo privedieme k varu, vsypeme múku a usilovne miešame tak dlho, kým sa vzniknuté cesto neodlučuje od stien. Potom ho preložíme do misy a rozhrnieme. Do vlažného cesta vpracujeme, najlepšie ručne, vajcia a syr. Za pomoci dvoch lyžičiek, ktoré namáčame do studenej vody, vykrajujeme z cesta halušky. Vo vyššej vrstve oleja usmažíme do ružova. Syrové halušky podávame so zeleninou ako teplú chuťovku. Hodí sa však is zemiakovou kašou ako hlavný pokrm.