Vyprážané syrečky so sedliackými zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 58018x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | anglická slanina |
500 g | zemiaky |
16 ks | olomoucké syrečky |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
2 ks | vajcia |
strúhanka | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na hrubé kolieska a uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode. Uvarené scedíme a necháme prikryté pod pokrievkou. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Slaninu nakrájame na prúžky. Cibuľu a slaninu orestujeme spoločne v pávni na rozpálenom oleji dozlatista. Na tejto zmesi opečieme zemiaky. Jednotlivé kolieska syrecky obalíme v klasickom trojobale, to znamená v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajci a naposledy v strúhanke. Takto pripravené olomouckej syrečky opečieme a podávame so sedliackymi zemiaky.