Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané rybie guľôčky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56144x
Vyprážané rybie guľôčky

Vyprážané rybie guľôčky podávame teplé s najrôznejšími dipy a čerstvou zeleninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Vyprážané rybie guľôčky
recept Vyprážané rybie guľôčky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

drvená rasca
100 g eidam
soľ
2 lyžice nasekaná zelená petržlenová vňať
500 g rybie filé (treska)
olej
mleté čierne korenie

cesto:

3 ks vajcia
50 g maslo
150 g polohrubá múka
2 dl mlieko

trojobal:

strúhaná žemľa
2 ks vajcia
hladká múka

Postup prípravy receptu

Rybie filé osolíme, okmínujeme a necháme "povoliť". Potom ho dusíme v pare domäkka. Necháme vychladnúť a pokrájame na menšie kúsky. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Petržlen jemne usekáme. V hrnčeku alebo miske rozšľaháme vajcia. Odvážame si múku. Mlieko s maslom privedieme k varu. Potom do neho vsypeme (naraz) všetku múku a usilovne miešame asi 1 minútu. Cesto sa nesmie chytať stien kastróla. Vznikne hutná kaša, ktorú preložíme do misy. Trochu cesto rozprestrieme a po 2 minútach vmiešame rozkvedlaná vajcia. Osolíme, okoreníme a pridáme aj rybie filé, strúhaný syr a usekanou petržlen. Misu zakryjeme fóliou a necháme 3 hodiny odležať. Lyžicou namočenou v oleji tvoríme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha. Guľôčky obaľujeme v hladkej múke, vajciach a strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve tuku, alebo vo fritéze, ružova. Vyprážané rybie guľôčky podávame teplé ako chuťovku k vínu alebo pivu. Chutia ale aj studenej. Z takto pripraveného cesta môžeme urobiť aj väčšie placky, ktoré podávame so zemiakovou kašou ako hlavný chod.

Komentáre k receptu Vyprážané rybie guľôčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty