Vyprážané rezne v sezame
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 30332x
Vyprážaný rezeň z kuracích stehien, obaľovaný v sezamových semienkach.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | kuracie stehno |
na obalenie: | |
hladká múka | |
sezamové semienka | |
vajcia | |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná zbavíme kože, umyjeme a vykostíme. Ľahko poklepom a osolíme. Potom mäso obaľujeme klasickým zbůsobem, ale namiesto strúhané žemle použijeme sezamové semienka. Vtlačíme ich do obalu čo najviac. Rezne vyprážame zvoľna, vo vyššej vrstve oleja, z každej strany asi 5 minút. Dbáme na to, aby sa semienka nepripálila, inak by zhořkla. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke. Vyprážané kuracie rezne v sezame podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.