Vyprážané plnené šampiňóny
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 44207x
Vyprážané šampiňóny ochutené plesňovým syrom niva. Skvele chutia s zemiaky, hranolky a tatárskou omáčkou.
Recept na 3 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | šampiňóny |
náplň: | |
100 g | niva |
2 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
hladká múka | |
vajcia | |
strúhaná žemľa |
Postup prípravy receptu
Plesňový syr nastrúhame na hrubom strúhadle a premiešame s práškovým cesnakom. Šampiňóny očistíme, odstránime nožičky a vydlabeme jamky. Vydlabaný klobúčiky vyplníme strúhaným syrom. Vždy dva naplnené klobúčiky spojíme špáradlom a obalíme v hladkej múke, vajciach a strúhanke - klasickom trojobale. Plnené šampiňóny smažíme vo vyššej vrstve oleja alebo vo fritovacom hrnci. Vyprážané plnené šampiňóny podávame s hranolčekmi, tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou.