Vyprážané olomoucké syrečky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 134652x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | olej na vyprážanie |
na potření: | |
horcica | |
podľa potreby: | |
12 plátkov | poličan |
1 balíček | olomoucké syrečky |
trojobal: | |
strúhanka | |
vajcia | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Balíček koliesok syrečky rozdelíme na jednotlivé kolieska. Každé koliesko potrieme z oboch strán horčicou. Vložíme je medzi 2 plátky poličanu tak, aby tvarůžek bol uprostred. Potom kolieska obalíme v klasickom trojobale - múka, vajíčko, strúhanka. Najlepšie je obaliť dvakrát. Pripravené obaľované syrečky smažíme v panvici na rozpálenom oleji alebo masti. Vyprážané olomoucké syrečky ihneď servírujeme na tanier a obložíme nakrájanú zeleninou podľa chuti. Syrečky podávame s chlebom, pečivom alebo toasty.
Komentáre k receptu Vyprážané olomoucké syrečky (1 komentár)
-
viktor Haška
27.March 2011 10:11
idem to robiť po prvý ráz,potom napíšem čo to je za zázrak.Od mala zbožňujem syrečky,vyrastal som v Čechách možno aj preto?Lenže v 60 rokoch stáli 50 hal.a v jednom balení ich bolo 10 neviem či 12.v dnešnej dobe je to luxus!