Vyprážané morčacie závitky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4940x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | morčacie prsia |
4 plátky | šunka |
120 g | hermelín |
podľa chuti: | |
mleté chilli korenie | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
hladká múka | |
strúhaná žemľa | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia umyjeme, osušíme, ochutíme chilli korením, soľou a korením. Mäso tenko rozklepat. Plátky poukladáme šunkou a kúsky syra. Pevne zviniete, spojíme ihlami, alebo špáradlami a obalíme v hladkej múke, vajciach a strúhané žemli. Takto pripravené morčacie závitky zvoľna usmažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista, necháme na papierové utierke odkvapkať a ihneď podávame. Najvhodnejšou prílohou k vyprážaným morčacím závitkům sú šťouchané zemiaky alebo zemiaková kaša a zeleninové šaláty.