Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané kuracie rezne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142093x
Vyprážané kuracie rezne

Recept na obľúbenú českú klasiku.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Vyprážané kuracie rezne
recept Vyprážané kuracie rezne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
1 kg prsný kuracie rezne
soľ

trojobal:

15 lyžíc strúhanka
3 kvapky olej
3 ks vajcia
6 lyžíc muka hladká

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso jemne naklepeme, naozaj opatrne, aby sa nerozpadlo. Najlepšie cez igelitový sáčok. Plátky kuracieho osolíme, okoreníme a klasicky v trojobale obalíme: hladkou múkou, rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme kaplnku 3 kvapky oleja, strúhankou. V panvici si rozpálime olej a kuracie rezne v ňom sprudka opečieme. Vyprážané kuracie rezne odkladáme na obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Vyprážané kuracie rezne podávame s zemiakový šalátom a citrónom, alebo inou prílohou podľa chuti. Ak by sme chceli chuť odrezkov obohatiť, môžeme do vajíčka alebo do strúhanky pridať trochu obľúbeného korenia. Stačí grilovacie korenie.

Komentáre k receptu Vyprážané kuracie rezne (1 komentár)

  • Slovenka 10.January 2012 17:47

    Ja robím tiež v trojobale ale vajíčka jedno dám celé a ďalšie oddelím žĺtko od bielok do žĺtka pridám pivo alebo mlieko dobre rozšľahám a keď rezne obalím tesne pred vyprážaním ich ešte každý keď idem dať na panvicu obalím v mierne rozšľahanom bielku sú potom také jemnejšie a chutnejšie.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt