Vyprážané kuracie rezne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 151532x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | prsný kuracie rezne |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
trojobal: | |
6 lyžíc | muka hladká |
3 ks | vajcia |
3 kvapky | olej |
15 lyžíc | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso jemne naklepeme, naozaj opatrne, aby sa nerozpadlo. Najlepšie cez igelitový sáčok. Plátky kuracieho osolíme, okoreníme a klasicky v trojobale obalíme: hladkou múkou, rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme kaplnku 3 kvapky oleja, strúhankou. V panvici si rozpálime olej a kuracie rezne v ňom sprudka opečieme. Vyprážané kuracie rezne odkladáme na obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Vyprážané kuracie rezne podávame s zemiakový šalátom a citrónom, alebo inou prílohou podľa chuti. Ak by sme chceli chuť odrezkov obohatiť, môžeme do vajíčka alebo do strúhanky pridať trochu obľúbeného korenia. Stačí grilovacie korenie.
Komentáre k receptu Vyprážané kuracie rezne (2 komentáre)
-
Vaše méno
07.May 2016 13:56
hmmmm
-
Slovenka
10.January 2012 17:47
Ja robím tiež v trojobale ale vajíčka jedno dám celé a ďalšie oddelím žĺtko od bielok do žĺtka pridám pivo alebo mlieko dobre rozšľahám a keď rezne obalím tesne pred vyprážaním ich ešte každý keď idem dať na panvicu obalím v mierne rozšľahanom bielku sú potom také jemnejšie a chutnejšie.