Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané kuracie ražniči

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 97279x
Vyprážané kuracie ražniči

Kuracie mäso, anglickú slaninu, syr a cibuľu - to všetko nájdete v tomto recepte.

vytlačiť recept Vyprážané kuracie ražniči
recept Vyprážané kuracie ražniči sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 dkg anglická slanina
15 dkg tvrdý syr
2 lyžičky sójová omáčka
2 ks cibula
500 g kuracie prsia

podľa chuti:

grilovacie korenie
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

trojobal:

strúhanka
hladká múka
vajcia

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Do misky nalejeme 3 lyžice oleja, pridáme grilovacie korenie, soľ, korenie, sójovú omáčku a premiešame. Do tejto zmesi naložíme nakrájané kuracie mäso. Necháme asi 30 minút v chladničke. Medzitým si na kocky nakrájame anglickú slaninu a tvrdý syr. Cibuľu olúpeme, rozkrojíme a nakrájame na plátky. Mäso vytiahneme z chladničky a všetky ingrediencie začneme napichovať na špajdle. Striedame mäso, cibuľu, anglickú slaninu a syr. Celý postup opakujeme, kým nie je špajle plná. Pripravené špízy obalíme v trojobale. Na panvicu si dáme rozpáliť olej, potom vložíme špízy a opražíme zo všetkých strán, kým strúhanka nezezlátne. Smažíme na miernom plameni, aby mäso nebolo surové. Vyprážané kuracie ražniči podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Vyprážané kuracie ražniči (1 komentár)

  • frantik 10.October 2017 11:11

    Urcite to bude dobre aj to vyzera pekne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt