Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané krevety a cibuľové krúžky

  • predjedlá
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 76214x
Vyprážané krevety a cibuľové krúžky

Krevety a cibuľové krúžky v syrovom cestíčku. Recept na pochúťku v španielskom štýle. Môžeme ho použiť ako predjedlo alebo ako chuťovku.

vytlačiť recept Vyprážané krevety a cibuľové krúžky
recept Vyprážané krevety a cibuľové krúžky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibule veľká
olivový olej
3 lyžice majolku
6 kvapiek citrón
1 štipka soľ a mleté čierne korenie biely
300 g krevety mrazené

cestíčko:

2 lyžice muka hladká
40 g syr Eidam 45%
2 ks vajcia
2 lyžičky solamyl

na obalenie:

hladká múka

na ozdobu:

petržlen
paprika (oranžová)

Postup prípravy receptu

Krevety necháme rozmraziť a odkvapkať. Cibuľu olúpeme a narájíme asi na pol cm široká kolieska. Kolieska opatrne rozoberieme na krúžky. Krúžky navlhčíme vodou a obalíme v hladkej múke. Jemne nastrúhame syr. Majonézu rozmiešame s niekoľkými kvapkami citróna a ochutíme soľou a bielym korením. Necháme v chlade. Cestíčko: rozšľaháme vajcia s múkou, solamylom a vmiešame syr. Rozpálime olej v ktorom smažíme najskôr krevety obalené v nepríliš hustom cestíčku. Vyberieme z oleja a necháme odkvapkať na obrúsku. Teraz do Cestíčka namáčame obalené cibuľové krúžky av tom istom oleji smažíme do ružova. Tiež necháme na obrúsku odkvapkať. Doprostred tanieriku návrším krevety, okolo nich nazdobíme ochutenou majonézu a po okraji taniera rozprestrieme cibuľové krúžky. Farebne doladíme paprikou a petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.

Komentáre k receptu Vyprážané krevety a cibuľové krúžky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty