Vyprážané krevety a cibuľové krúžky
- predjedlá
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 76282x
Krevety a cibuľové krúžky v syrovom cestíčku. Recept na pochúťku v španielskom štýle. Môžeme ho použiť ako predjedlo alebo ako chuťovku.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 kvapiek | citrón |
1 štipka | soľ a mleté čierne korenie biely |
300 g | krevety mrazené |
1 ks | cibule veľká |
olivový olej | |
3 lyžice | majolku |
cestíčko: | |
40 g | syr Eidam 45% |
2 ks | vajcia |
2 lyžičky | solamyl |
2 lyžice | muka hladká |
na obalenie: | |
hladká múka | |
na ozdobu: | |
paprika (oranžová) | |
petržlen |
Postup prípravy receptu
Krevety necháme rozmraziť a odkvapkať. Cibuľu olúpeme a narájíme asi na pol cm široká kolieska. Kolieska opatrne rozoberieme na krúžky. Krúžky navlhčíme vodou a obalíme v hladkej múke. Jemne nastrúhame syr. Majonézu rozmiešame s niekoľkými kvapkami citróna a ochutíme soľou a bielym korením. Necháme v chlade. Cestíčko: rozšľaháme vajcia s múkou, solamylom a vmiešame syr. Rozpálime olej v ktorom smažíme najskôr krevety obalené v nepríliš hustom cestíčku. Vyberieme z oleja a necháme odkvapkať na obrúsku. Teraz do Cestíčka namáčame obalené cibuľové krúžky av tom istom oleji smažíme do ružova. Tiež necháme na obrúsku odkvapkať. Doprostred tanieriku návrším krevety, okolo nich nazdobíme ochutenou majonézu a po okraji taniera rozprestrieme cibuľové krúžky. Farebne doladíme paprikou a petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.