Vyprážané karbonátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 110423x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 strúčikov | cesnak |
100 ml | studená voda |
1 ks | cibula |
500 g | mleté mäso |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mletý kmín | |
petržlen | |
soľ | |
majorana | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
strúhanka | |
olej na vyprážanie | |
2 lyžice | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme asi 30 minút v chlade odpočinúť, aby bolo šťavnatejšie. Malú cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Potom pridáme vajcia, korenie, rasca, majorán, prelisovaný cesnak alebo lyžičku sušeného cesnaku, petržlenovú vňať alebo pažítku, soľ, cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby. Hmotu dobre prepracujeme. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky vyprážame v rozohriatom tuku po oboch stranách dozlata. Vyprážané karbonátky podávame so zemiakovou kašou, sypanú nakrájanú jarnou cibuľkou as čerstvou zeleninou. Vyprážané karbonátky podávame ihneď.
Komentáre k receptu Vyprážané karbonátky (1 komentár)
-
SARA
03.February 2017 17:48
NIC MOC DAVAJ TE LEPSE RECEPTI