Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané karbonátky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 110423x
Vyprážané karbonátky

Recept na tradičné jedlo.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Vyprážané karbonátky
recept Vyprážané karbonátky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 strúčikov cesnak
100 ml studená voda
1 ks cibula
500 g mleté mäso
1 ks vajcia

podľa chuti:

mletý kmín
petržlen
soľ
majorana
mleté čierne korenie

podľa potreby:

strúhanka
olej na vyprážanie
2 lyžice hladká múka

Postup prípravy receptu

Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme asi 30 minút v chlade odpočinúť, aby bolo šťavnatejšie. Malú cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Potom pridáme vajcia, korenie, rasca, majorán, prelisovaný cesnak alebo lyžičku sušeného cesnaku, petržlenovú vňať alebo pažítku, soľ, cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby. Hmotu dobre prepracujeme. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky vyprážame v rozohriatom tuku po oboch stranách dozlata. Vyprážané karbonátky podávame so zemiakovou kašou, sypanú nakrájanú jarnou cibuľkou as čerstvou zeleninou. Vyprážané karbonátky podávame ihneď.

Komentáre k receptu Vyprážané karbonátky (1 komentár)

  • SARA 03.February 2017 17:48

    NIC MOC DAVAJ TE LEPSE RECEPTI

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty